Ne prezentăm
Servicii
Ofertă de programe
Posbilităti de excursii
Preturi
Rezervări
Carte de oaspeti
Contact
Pagina principală
Catalog online
HU | RO | EN | DE

Created by DirectWeb in 2005 (c).
Posibilităti de excursii

Frumusețile Secuimii
Incă din evul mediu locuitorii acestui ținut au ținut cont de faptul că zonele Ciucului, Covasnei, Gheorgheniului și Mureșului sunt la o distanță egală de Odorheiu Secuiesc. De aceea Odorheiu Secuiesc a devenit centrul religios, școlar și judecătoresc al zonei. Așa și-a dobândit statutul de oras- mamă și zona Odorheiului denumirea de ținutul-mamă. În zilele noastre această afirmație este invers valabilă: turiștii au posibilitatea să ajungă la obiectivele însemnate efectuând călătorii de o zi, fără a fi nevoit să-și ia toate bagajele cu ei sau să se mute. Daca doriți să cunoașteți ținutul nostru, Odorheiu Secuiesc este punctul ideal de pornire.

Iată câteva dintre atracțiile acestui ținut.

ODORHEIU SECUIESC


un oraș pitoresc cu mărturii istorice și culturale, care a reușit să-și păstreze atmosfera primitoare. Dezvoltarea istorică și economico-politică a localității se leagă cu evenimentele petrecute în zona secuimii. Se remarcă prin monumentele sale arhitecturale specifice și prin bisericile inedite. Poate fi vizitat muzeul local, ruinele cetății medievale "Székely Támadt", biserica si mănăstirea franciscană în stil baroc, clădirea primăriei municipale, biserica reformată, parohia și biserica catolică, liceul "Tamási Áron", clădirea liceului pedagogic "Benedek Elek", casa memorială a lui Tompa László, casa de cultură, strada istorica Kossuth etc.

BĂILE SZEJKE


este zona de agrement al municipiului Odorheiu-Secuiesc aflându-se în valea de o frumusețe rară a Pârâului Sós. Aici este organizat de mai mult de două decenii Festivalul folcloric Szejke, unde este prezentată tradiția vie a folclorului autentic din țară și peste hotare. Aici se afla împrejmuit de expoziția de porți populare, monumentul și mormântul lui Orbán Balázs (1829-1890), scriitor, istoric, etnograf, publicist, fotograf și personalitate publică.

SIGHIȘOARA


oraș istoric săsesc, împrejmuit de Munții Ardealului. Pentru mulți una dintre atracțiile principale ale orașului este legatura acestuia cu Dracula - în orașul vechi, între zidurile cetății medievale se găsește casa în care s-a născut Vlad Țepes in anul 1431, locuind acolo până la vârsta de 4 ani. Cetatea medievală cu nouă turnuri adăpostește astăzi Muzeul Istoric, ceasul de turn, biserica mănăstirii dominicane, care a devenit în 1566 biserica evangelică cea mai importantă a sașilor. Este o memorie de neuitat urcarea celor 172 de trepte acoperite, care duc spre biserica în stil gotic aflat pe muntele orașului.

CRISTURU SECUIESC


este centrul cultural și economic al depresiunii Cristurului. În ograda conacului Gyárfás se afla părul, despre care se spune, că sub ramurile acestuia poetul Petőfi Sándor a scris ultima sa poezie. Poetul a petrecut ultima sa noapte din viață în acest oraș înaintea bătăliei de la Albești în 1848, unde a căzut pe câmpul de luptă, mormântul lui aflâdu-se in cimitirul Timafalvi. De la monument puteți să ajungeți la crucea de piatră aflat pe înălțimile dealului, numit Jézuskiáltó. Cine este interesat de construcțiile țărănești poate să le admire în curtea muzeului Molnár István.

BĂILE HOMOROD


cunoscut după izvoarele sale minerale. Caracteristicile acestor izvoare sunt prezența îmbelșugată ale microelementelor cum ar fi Li, Mn, Br sau J. Debitul izvorului Kápolnás este de 7200 l. Sunt utilizate atât în scopuri curative, cât și ca apă de băut. După unele dovezi indirecte putem spune, că apa acestor izvoare au fost folosite și în timpul ocupației romane.

MIERCUREA CIUC


municipiu județean, important punct economic și turistic. Cel mai de seama monument istoric este Cetatea Miko clădit de contele Hidvegi Miko Ferenc înre anii 1623-1631, astăzi Muzeul Secuiesc al Ciucului. In 1969 în spatele cetații s-a înființat un muzeu al satului, unde puteți să admirați construcții țărănești reprezentative zonei Ciucului. Cea mai importantă instituție de învătământ din oraș este Liceul Márton Áron, cu o tradiție de peste 400 de ani, clădit între anii 1909-1911, numit în 1990 după episcopul catolic Márton Áron, care a învățat aici.

ȘUMULEU-CIUC


Străvechi loc de pelerinaj al secuimii catolice și a ceangăilor din Moldova. Incă din sec. al XV.-lea credincioșii sau adunat la Șumuleu cu ocazia sărbătorilor Sfântei Maria. In fiecare an, în sâmbata Rusaliilor, catolicii din Secuime și Moldova, dar și din alte parți, vin în pelerinaj la biserica Sfântei Fecioare Maria. Un rol important în cadrul procesiunii de Rusalii îl are unul din cele mai valoroase obiecte ale bisericii, labarumul și statuia Sfântei Fecioare făcătoare de minuni, datată din sec. al XVI-lea. Tot aici la Șumuleu are loc an de an din 1931 "Intâlnirea celor o mie de fete secuience" festival de dans popular.

CORUND


Este una din cele mai mari comune ale județului Harghita, cea mai renumită așezare a ținutului Sării. Numele de Corund e inseparabil de ceramica populară, fiind unul din centrele olăritului popular din Transilvania. Materia primă pentru olărit, lutul de bună calitate, se extrage de lângă pârâul Săcădat, care curge pe partea vestică a satului. Mărfurile artizanale expuse în fața caselor atrag turiștii care trec prin satul Corund. Ei pot alege din frumoasele obiecte din ceramică, pai sau rogojină, articole din lână, iască sau lemn.

LACU ROSU


lacul de baraj natural se află în Muntii Hăsmas la altitudinea medie de 980, într-o zonă deosebit de pitorească. Clima este montană, temperatura medie anuală 5,5 grade C, cu vânturi moderate. Se recomandă pentru odihnă, vacantă și turism. Într-o zi ploioasă din1837 o parte a versantului nord-vestic al muntelui s-a prăbușit și a obturat valea unde se uneau patru pâraie, dând naștere lacului. Suprafața lacului este de 12,6 ha, adâncimea maximă de 10,5 m. Stațiunea se află la distanță de 32 km din centrul orașului Gheorgheni, pe drumul national DN 12C. Condițiile climaterice specifice recomandă această stațiune pentru tratarea asteniilor nervoase, surmenaj și afecțiuni glandei tiroide.

CHEILE BICAZULUI


chei in Carpații Orientali, pe valea râului Bicaz, în continuarea Lacului Rosu, are lungimea de 5 km.Cheile Bicazului atrag prin frumusețea lor numeroși turiști. Pereții de calcar ai Cheilor Bicazului, având înălțimi între 200-300 m, sunt un rezultat al fierestruirii lor de către apele repezi ale Bicazului, dând impresia unor adevărate ziduri de cetate medievală. Pe parcurs se pot admira "Piatra Altarului" - un masiv stâncos de 1120 m altitudine, impresionant prin verticalitatea sa, al cărui vârf este ținta alpiniștilor încercați.